Inmeten

Op basis van miljoenen datapunten bouwen we met onze geavanceerde GeoSlam apparatuur een zogenaamde pointcloud op. Deze puntenwolk vormt de basis van onze extreem nauwkeurige plattegronden en 3D modellen

Extreem betrouwbare meetdata

Snel en accuraat

Met behulp van onze mobiele 3D scan apparatuur scannen we uw object zeer snel in, 5-10 minuten voor een gemiddelde woning. Nadat wij uw object hebben ingescand beschikken wij over een puntenwolk, pointcloud, met alle verzamelde data van uw object. Deze ruwe pointclouds worden vervolgens door onze tekenaars verwerkt tot verschillende producten. Met deze data kunnen wij onder andere ontruimingsplattegronden, Funda plattegronden, gebouw plattengronden en 3D modellen maken. 

Alles in één keer in beeld

Efficiënt

Met behulp van onze 3D scanners brengen wij alle afmetingen van uw gebouw tot op 8 millimeter nauwkeurig in beeld. Hierdoor worden er tijdens het inmeten geen cruciale onderdelen van het pand vergeten en is het direct duidelijk hoeveel ruimte u heeft binnen het pand.

Nadat het pand is ingescand worden de pointclouds door onze tekenaars verwerkt tot CAD-modellen. Deze modellen kunt u als architect, constructeur of installateur importeren in uw tekenprogramma en daarmee alle relevante afmetingen uit het model halen. Bent u benieuwd wat het inmeten met 3D scanners kan beteken voor uw project? Neem dan direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over 3D laserscannen met onze geavanceerde apparatuur

Een pointcloud is een verzameling van datapunten die zijn verzameld tijdens het scannen met de 3D scanner. Deze pointcloud vormt vervolgens de basis van verschillende producten zoals plattegronden of BIM/CAD modellen. 

Onze adviseur komt bij u op locatie langs om het gewenste object in te scannen. Dit kan gaan om een gebouw maar bijvoorbeeld ook een grote machine of installatie. Wij maken gebruik van mobiele ‘handheld’ 3D scanners waardoor wij een object sneller in kunnen scannen dan met traditioneel 3D scannen met een statief. Voor een gemiddelde 3D scan is onze adviseur 1 a 2 uur op locatie aanwezig, de tijd hangt echter sterk af van de grootte van uw object. 

Door gebruik te maken van 3D scanning kan er snel een accuraat beeld gemaakt worden van alle maatvoeringen in uw object. Alle maten die komen uit de 3D scan zijn op 6mm nauwkeurig. De gegevens uit de 3D scan kunnen vervolgens gemodelleerd worden naar een CAD/BIM model. Het gemodelleerde bestand kan vervolgens in bijna alle tekenprogramma’s geimporteerd worden zodat u zelf eventueel nog aanpassingen kunt maken aan het model. Ook voor het maken van plattegronden is 3D scanning aanzienlijk sneller en accurater dan traditioneel inmeten.  

De kosten voor het inmeten van uw object hangen sterk af van het formaat van uw object. Het inscannen van een object is al mogelijk vanaf €100. Wanneer u een goed beeld wilt krijgen wat het 3D inmeten van uw object zou gaan kosten raden wij aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen. 

Waarmee kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd wat Enerkorp voor uw project kan betekenen? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. 

Enerkorp logo
Contact Form
Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?