Energielabel Groningen

Wij helpen u bij het opstellen van een energielabel voor uw woning of bedrijfspand in Groningen. Vervolgens kunnen wij u ook advies geven over de mogelijke maatregelen die u kunt nemen om uw label te verbeteren. 

Energie Label A Woning | Enerkorp

Regel op tijd uw energielabel

Waarom een Energielabel aanvragen?

In een tijd waar duurzaamheid en klimaatverandering onderwerp van gesprek zijn, is het essentieel te bepalen welke groene stappen u kunt zetten. Het duurzaam inrichten van uw woning of bedrijfspand in Groningen is daar een onderdeel van. Bent u op de hoogte van de mate van duurzaamheid waarin uw pand verkeert? Krijg inzicht met een Energielabel in Groningen dat u eenvoudig bij ons aanvraagt.

Heeft u het voornemen het pand in de verkoop of verhuur te doen? Sinds 2021 is het bezit van een geldig Energielabel in Groningen niet alleen wenselijk, maar ook verplicht. Heeft u geen aantoonbare label, dan kunt u een boete ontvangen vanaf €450,- die u wordt opgelegd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Daarbovenop moeten kantoor met een minimale oppervlakte van 100m2 Energielabel C of hoger hebben, willen zij deze boete voorkomen.

Naast het voorkomen van een boete, levert het aanvragen van een Energielabel u inzicht in de mate waarin uw woning of bedrijfspand duurzaam is ingericht en waar eventueel ruimte is voor verbeteringen. Oplossingen als zonnepanelen en isolatie resulteren in een Energielabel dat hoger uitvalt en tegelijk in een lagere energierekening.

Krijg snel de beschikking over uw nieuwe label

Energielabel in Groningen aanvragen bij Enerkorp

Het aantonen van een geldig Energielabel in Groningen is cruciaal, zeker wanneer u uw pand wilt verkopen of verhuren. Tegelijk kan het doen van een aanvraag een ingewikkeld proces zijn. Hier komt Enerkorp in beeld. Onze specialisten doen een grondige inspectie van elk aspect van uw pand. Op basis van de informatie die we hebben verzameld, stellen we het Energielabel op. Binnen een week na ons bezoek kunt u het label al ontvangen en een duidelijk beeld krijgen van de energie-efficiëntie van uw pand.

Mocht de score lager zijn dan gewenst, dan staan we klaar met concreet maatwerkadvies. Door oplossingen aan te dragen om het pand duurzamer en energiezuiniger te maken, helpen we u niet alleen het Energielabel te verhogen, ook kunt u als ondernemer of woningeigenaar profiteren van meer comfort, duurzaamheid en een lager energietarief.

Het hebben van een Energielabel in Groningen geeft niet alleen inzicht in de mate van duurzaamheid van uw woning of bedrijf. Het is een extra stap in de richting van een groene toekomst die u helpt te bepalen waar u kunt bijdragen met duurzame oplossingen. De specialisten van Enerkorp staan klaar om u hierbij te helpen. Wilt u weten hoe? Maak een afspraak voor het aanvragen van een Energielabel of neem vrijblijvend contact met ons op.

Onafhankelijk advies en telling van huurpunten voor uw woning, conform het Woningwaarderingsstelsel

Wat klanten over ons zeggen

Wij bouwen op ervaring. Lees hieronder wat onze klanten over Enerkorp zeggen. 

Henk Bonen
Read More
Zeer gedetailleerde opname, met professionele apparatuur. Beslist geen "natte vinger werk".
Roy Velp
Read More
Vriendelijke mannen die vakkundig te werk gaan. Label netjes binnen de afgesproken termijn binnen.
J. Mellegers
Read More
Super relaxed en goede service.
André Jessurun
Read More
Goede en snelle service. Deskundig op het vakgebied.
H. Nakken
Read More
Heel tevreden! Vriendelijke jongeman.
W. Heideveld
Read More
Jongeman was zeer correct en ging netjes te werk. Ook heeft hij het een en ander uitgelegd over de werkwijze. Kortom: zeer tevreden.
Evert Jan Brussel
Read More
Snel, netjes. Goede klantbejegining. Deskundig. Goeie prijs.
Previous
Next
Energielabel inspectie drenthe

Waarom kiezen voor Enerkorp

Wij bieden naast energielabels voor woningen ook een duurzame totaaloplossing voor de vastgoedsector. hieronder een greep uit de redenen om voor ons te kiezen. 

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over energielabels

Woning

Alle gegevens die gaan over de woning zijn voor ons relevant om op voorhand te ontvangen. Denk hierbij aan bouwtekeningen of facturen van genomen maatregelen. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een intake formulier waarin word benoemd welke informatie u eventueel op voorhand al aan kunt leveren. Geen informatie beschikbaar? Geen probleem, ook zonder enige informatie over de woning kan onze adviseur een inspectie uitvoeren. 

Onze adviseur komt op de dag van de afspraak bij u langs om alle relevante gegevens van de woning te verzamelen. De inspectie zal 1 tot 2 uur duren afhankelijk van uw type woning. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er maar toegang is tot de woning. Binnen 5 werkdagen na de inspectie ontvangt u het geregistreerde energielabel. 

Wanneer u uw woning verkoopt of verhuurt is het verplicht dat de woning beschikt over een geldig definitief energielabel. Wanneer u de woning te koop of te huur aanbiedt zonder een geldig energielabel kunt u een boete krijgen. U kunt op www.ep-online.nl controleren of uw woning al een geldig energielabel heeft.

De hoogte van het energielabel is steeds belangrijker geworden bij verkoop of verhuur van uw woning. Een woning met energielabel A levert vaak al 10-15 procent meer op bij verkoop dan een woning met energielabel F. Bij verhuur van uw woning word de hoogte van het energielabel ook meegenomen in de huurpunten telling. Hierdoor is het van belang om uw energielabel zo veel mogelijk te verbeteren. Nadat het energielabel is opgesteld kunnen wij u helpen met een maatwerkadvies. Hierbij brengen wij in kaart hoe u het energielabel van uw woning zo effectief mogelijk kunt verbeteren. 

Bedrijfspand

Alle gegevens die betrekking hebben tot het pand zijn voor ons relevant om op voorhand te ontvangen. Denk hierbij aan verlichtingsschema’s, bouwtekeningen en facturen van toegepaste maatregelen. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een intake formulier waarop u aan kunt geven welke gegevens er wel en niet beschikbaar zijn. 

Onze inspecteur komt bij u op locatie langs om alle relevante aspecten van het pand te verzamelen. de inspectie duurt 2 tot 4 uur afhankelijk van het formaat van uw pand. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er toegang is tot het pand. Binnen 5 werkdagen na inspectie ontvangt u het energielabel. 

De geldigheid van uw energielabel hangt af van de hoogte van uw label. Positieve energielabels zijn 10 jaar geldig terwijl de mindere energielabel maar 5 jaar geldig zijn. Wanneer u voldoet aan de label C verplichting is uw energielabel altijd 10 jaar geldig. Wanneer u gedurende die 10 jaar maatregelen doorvoert waardoor het label van uw pand veranderd veranderd dan kunnen wij uw label updaten. 

Wanneer na de inspectie blijkt dat uw bedrijfspand nog niet voldoet aan de label C verplichting kunnen wij voor u een maatwerkadvies opstellen. Dit maatwerkadvies omschrijft alle maatregelen die u kunt nemen om uw pand zo effectief mogelijk op tenminste energielabel C te krijgen. 

Waarmee kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd wat Enerkorp voor uw woning of bedrijfspand kan betekenen? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. 

Contact Form
Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?