Energielabel Friesland

Wij helpen u bij het opstellen van een energielabel voor uw woning of bedrijfspand in Friesland. Vervolgens kunnen wij u ook advies geven over de mogelijke maatregelen die u kunt nemen om uw label te verbeteren. 

Energie Label A Woning | Enerkorp

Regel op tijd uw energielabel

Redenen om een Energielabel aan te vragen

Sinds de wetgeving van 2021 is het verplicht een geldig Energielabel aan te kunnen tonen bij de verkoop, verhuur of oplevering van bedrijfspanden en woningen. Heeft u geen Energielabel van uw pand in Friesland, dan kan de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) u een boete vanaf €450,- opleggen. Het kan zelfs zo zijn dat u uw pand niet mag verkopen of verhuren. In 2023 is de wet voor bedrijven bovendien uitgebreid. Kantoorruimtes met een oppervlakte van minimaal 100m2 moeten een Energielabel C of hoger hebben.

Een tweede voorname reden om een Energielabel aan te vragen in Friesland, is om te controleren hoe duurzaam uw pand is. Beschikt uw woning of bedrijf bijvoorbeeld over zonnepanelen, is de isolatie rendabel en zijn er duurzame systemen die de verwarming reguleren? Dergelijke oplossingen spelen een rol in het bepalen van het Energielabel. Valt de score hoog uit, dan resulteert dat in aanzienlijke besparingen op uw energierekening.

Krijg snel de beschikking over uw nieuwe label

Energielabel in Friesland aanvragen bij Enerkorp

Bent u op zoek naar een specialist die u kan helpen bij de aanvraag van uw Energielabel in Friesland? Bij Enerkorp kiest u voor expertise en een persoonlijke benadering. We komen graag bij u in Friesland om uw woning of bedrijfspand te inspecteren. Ieder aspect wordt meegenomen in de bepaling van het Energielabel dat u vervolgens binnen 5 werkdagen na ons bezoek kunt ontvangen.

Valt het Energielabel te laag uit, dan zullen we u bij staan met maatwerkadvies. We begrijpen dat elk pand uniek is en dat advies op maat om geboden is. We leggen u op basis van uw huidige situatie uit welke stappen u kunt ondernemen om de energie-efficiëntie van uw woning of bedrijf te verbeteren en het Energielabel in Friesland kunt verhogen. U voldoet dan niet alleen aan de regelgeving, maar profiteert ook van een energiezuiniger en duurzamer pand.

Streeft u naar duurzaamheid en wilt u volledig op de hoogte zijn van de energieprestaties van uw pand? Enerkorp is uw betrouwbare partner. Vraag vandaag nog een Energielabel in Friesland aan en zet de stap naar een groenere en efficiëntere toekomst. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? Ons team staat voor u klaar. Neem contact op en ontdek wat Enerkorp voor u kan betekenen.

Onafhankelijk advies en telling van huurpunten voor uw woning, conform het Woningwaarderingsstelsel

Wat klanten over ons zeggen

Wij bouwen op ervaring. Lees hieronder wat onze klanten over Enerkorp zeggen. 

Henk Bonen
Lees verder
Zeer gedetailleerde opname, met professionele apparatuur. Beslist geen "natte vinger werk".
Roy Velp
Lees verder
Vriendelijke mannen die vakkundig te werk gaan. Label netjes binnen de afgesproken termijn binnen.
J. Mellegers
Lees verder
Super relaxed en goede service.
André Jessurun
Lees verder
Goede en snelle service. Deskundig op het vakgebied.
H. Nakken
Lees verder
Heel tevreden! Vriendelijke jongeman.
W. Heideveld
Lees verder
Jongeman was zeer correct en ging netjes te werk. Ook heeft hij het een en ander uitgelegd over de werkwijze. Kortom: zeer tevreden.
Evert Jan Brussel
Lees verder
Snel, netjes. Goede klantbejegining. Deskundig. Goeie prijs.
Vorige
Volgende
Energielabel inspectie drenthe

Waarom kiezen voor Enerkorp

Wij bieden naast energielabels voor woningen ook een duurzame totaaloplossing voor de vastgoedsector. hieronder een greep uit de redenen om voor ons te kiezen. 

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over energielabels

Woning

Alle gegevens die gaan over de woning zijn voor ons relevant om op voorhand te ontvangen. Denk hierbij aan bouwtekeningen of facturen van genomen maatregelen. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een intake formulier waarin word benoemd welke informatie u eventueel op voorhand al aan kunt leveren. Geen informatie beschikbaar? Geen probleem, ook zonder enige informatie over de woning kan onze adviseur een inspectie uitvoeren. 

Onze adviseur komt op de dag van de afspraak bij u langs om alle relevante gegevens van de woning te verzamelen. De inspectie zal 1 tot 2 uur duren afhankelijk van uw type woning. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er maar toegang is tot de woning. Binnen 5 werkdagen na de inspectie ontvangt u het geregistreerde energielabel. 

Wanneer u uw woning verkoopt of verhuurt is het verplicht dat de woning beschikt over een geldig definitief energielabel. Wanneer u de woning te koop of te huur aanbiedt zonder een geldig energielabel kunt u een boete krijgen. U kunt op www.ep-online.nl controleren of uw woning al een geldig energielabel heeft.

De hoogte van het energielabel is steeds belangrijker geworden bij verkoop of verhuur van uw woning. Een woning met energielabel A levert vaak al 10-15 procent meer op bij verkoop dan een woning met energielabel F. Bij verhuur van uw woning word de hoogte van het energielabel ook meegenomen in de huurpunten telling. Hierdoor is het van belang om uw energielabel zo veel mogelijk te verbeteren. Nadat het energielabel is opgesteld kunnen wij u helpen met een maatwerkadvies. Hierbij brengen wij in kaart hoe u het energielabel van uw woning zo effectief mogelijk kunt verbeteren. 

Bedrijfspand

Alle gegevens die betrekking hebben tot het pand zijn voor ons relevant om op voorhand te ontvangen. Denk hierbij aan verlichtingsschema’s, bouwtekeningen en facturen van toegepaste maatregelen. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een intake formulier waarop u aan kunt geven welke gegevens er wel en niet beschikbaar zijn. 

Onze inspecteur komt bij u op locatie langs om alle relevante aspecten van het pand te verzamelen. de inspectie duurt 2 tot 4 uur afhankelijk van het formaat van uw pand. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er toegang is tot het pand. Binnen 5 werkdagen na inspectie ontvangt u het energielabel. 

De geldigheid van uw energielabel hangt af van de hoogte van uw label. Positieve energielabels zijn 10 jaar geldig terwijl de mindere energielabel maar 5 jaar geldig zijn. Wanneer u voldoet aan de label C verplichting is uw energielabel altijd 10 jaar geldig. Wanneer u gedurende die 10 jaar maatregelen doorvoert waardoor het label van uw pand veranderd veranderd dan kunnen wij uw label updaten. 

Wanneer na de inspectie blijkt dat uw bedrijfspand nog niet voldoet aan de label C verplichting kunnen wij voor u een maatwerkadvies opstellen. Dit maatwerkadvies omschrijft alle maatregelen die u kunt nemen om uw pand zo effectief mogelijk op tenminste energielabel C te krijgen. 

Waarmee kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd wat Enerkorp voor uw woning of bedrijfspand kan betekenen? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. 

Contact Form
Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?