Energielabel Kantoor

Wij helpen u als eigenaar van een kantoorpand bij het opstellen van een energielabel voor uw kantoor. Vervolgens kunnen wij u ook advies geven over de mogelijke maatregelen die u kunt nemen om uw label te verbeteren. 

Energielabel kantoor

Regel op tijd uw energielabel

Waarom een energielabel voor kantoor aanvragen?

Een goede isolatie en het gebruik van duurzame energie, het is van belang te weten hoe hoog het Energielabel van uw kantoor is. Niet alleen om inzicht te krijgen in uw eigen verbruik en om uw energierekening te beperken, ook om te voldoen aan de regels die per 1 januari 2021 geldig zijn voor kantoorpanden en in 2023 zijn uitgebreid. Lees hier wat de regels zijn en wat u kunt doen voor uw energielabel kantoor.

Is voor u niet duidelijk wat het energielabel van uw kantoor is, dan raden wij u aan om hier zo snel mogelijk verandering in te brengen. In eerste instantie om uzelf inzicht te geven in de mate waarin u energie verbruikt in uw kantoorpand en in het rendement dat daarbij hoort. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van groene energievoorzieningen en is het pand optimaal geïsoleerd, dan kunt u uitgaan van een hoog Energielabel. Is dit nog niet het geval, dan is uw kantoorpand mogelijk niet duurzaam ingericht en gooit u iedere maand onnodig geld weg aan energie. Dit geldt niet alleen voor het Energielabel van uw kantoor, maar kan ook betrekking hebben op een groter bedrijfspand of op uw woning.

Op zichzelf is het handig inzicht te hebben in hoe rendabel uw kantoorpand is en wat het energielabel bedraagt. Maar dat is niet het enige. Bent u bijvoorbeeld van plan om op termijn uw kantoor te verhuren of te verkopen, dan moet u sinds 1 januari 2021 een geldig energielabel aan kunnen tonen. Sinds het begin van 2023 is het bovendien verplicht dat kantoorruimtes van minimaal 100m2 Energielabel C of hoger bevatten. Genoeg reden dus om een Energielabel voor uw kantoor aan te vragen

Een energielabel C is verplicht voor kantoorpanden

Energielabel voor kantoor aanvragen bij Enerkorp

Voor het aanvragen van het Energielabel voor kantoor bent u bij Enerkorp aan het juiste adres. U kunt online eenvoudig een offerteformulier invullen. We voeren de inspectie nauwkeurig uit en nadien stellen wij het Energielabel voor uw kantoor samen. Het label kunt u na maximaal 5 werkdagen van ons verwachten.

In het geval dat uw kantoorpand Energielabel C of hoger heeft, voldoet u aan de regel die op 1 januari 2023 van kracht is gegaan. Is dit niet het geval, dan kunnen we u verder helpen met maatwerkadvies. U ontvangt dan een helder rapport met mogelijke maatregelen en concrete stappen die u kunt nemen om uw kantoorpand te verduurzamen en het Energielabel naar gewenste niveau te krijgen.

Wilt u inzicht in het energieverbruik van uw kantoor? Niet alleen voor uw belang, maar ook om u te kunnen verantwoorden is het essentieel een geldig Energielabel van uw kantoor paraat te hebben. Doe direct een aanvraag bij de specialisten van Enerkorp, dan komen we langs om een vakkundige inspectie uit te voeren. Meer weten over het doen van een aanvraag of over onze andere diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op,

Energielabel kantoren

Wat kost een energielabel?

Het tarief van uw energielabel hangt sterk af van het type pand. Afhankelijk van het formaat van uw pand is onze adviseur 2 tot 4 uur bij u op locatie aan het inspecteren. Na afloop van de inspectie duurt het uiterlijk 5 werkdagen om alle gegevens uit te werken en uw energielabel af te melden.

Benoemde prijzen zijn alleen voor het opstellen van het energielabel. Mocht u ook een maatwerkadvies willen om uw energielabel te verbeteren brengt dit extra kosten met zich mee.

Type gebouw Tarief
Bedrijfspand <250 m2
€499 ex. btw
Bedrijfspand 251 - 500 m2
€649 ex. btw
Bedrijfspand 501 - 1000 m2
€799 ex. btw
Bedrijfspand 1001 - 1500 m2
€949 ex. btw
Bedrijfspand > 1500m2
Op aanvraag
Energielabel c verplicht voor kantoorpanden

“Sinds 1 januari 2023 moeten kantoorpanden zijn voorzien van minimaal een energielabel C. Wij helpen ondernemers om dit te bewerkstelligen.”

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over energielabels voor kantoorpanden

Alle gegevens die betrekking hebben tot het pand zijn voor ons relevant om op voorhand te ontvangen. Denk hierbij aan verlichtingsschema’s, bouwtekeningen en facturen van toegepaste maatregelen. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een intake formulier waarop u aan kunt geven welke gegevens er wel en niet beschikbaar zijn. 

Onze inspecteur komt bij u op locatie langs om alle relevante aspecten van het pand te verzamelen. de inspectie duurt 2 tot 4 uur afhankelijk van het formaat van uw pand. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er toegang is tot het pand. Binnen 5 werkdagen na inspectie ontvangt u het energielabel. 

De geldigheid van uw energielabel hangt af van de hoogte van uw label. Positieve energielabels zijn 10 jaar geldig terwijl de mindere energielabel maar 5 jaar geldig zijn. Wanneer u voldoet aan de label C verplichting is uw energielabel altijd 10 jaar geldig. Wanneer u gedurende die 10 jaar maatregelen doorvoert waardoor het label van uw pand veranderd veranderd dan kunnen wij uw label updaten. 

Wanneer na de inspectie blijkt dat uw bedrijfspand nog niet voldoet aan de label C verplichting kunnen wij voor u een maatwerkadvies opstellen. Dit maatwerkadvies omschrijft alle maatregelen die u kunt nemen om uw pand zo effectief mogelijk op tenminste energielabel C te krijgen. 

Waarmee kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd wat Enerkorp voor uw project kan betekenen? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. 

Enerkorp logo
Contact Form
Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?