Energielabels

Wij helpen zowel particulieren als zakelijke vastgoed eigenaren  met het opstellen van een energielabel. Daarnaast voorzien wij onze klanten graag van advies op maat om hun label te kunnen verbeteren.

Energielabel woningbouw

een energielabel voor uw woning

Energielabel woningbouw

Bij verkoop of verhuur van uw woning is het verplicht dat het pand beschikt over een definitief energielabel. Wanneer u een woning te koop of te huur aanbied zonder geldig energielabel loopt u het risico dat u een boete ontvangt. 

U kunt bij ons direct online een afspraak maken voor het inspecteren van uw woning. Onze adviseurs zullen dan z.s.m. uw woning inspecteren, waarna u binnen 5 werkdagen na de inspectie het energielabel van ons ontvangt. Wilt u los van het energielabel nog gebruik maken van een van onze andere producten zoals bijvoorbeeld een Funda plattegrond of een WWS huurpunten telling? In dat geval kunt u een korting krijgen op deze producten. 

Wilt u het energielabel voor uw woning nog verder verbeteren voordat u deze te koop of te huur aanbiedt? Neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een maatwerkadvies

Een energielabel voor utiliteitsbouw

Energielabel Bedrijfspand of Kantoorgebouw

Per 1 januari 2021 is het voor alle panden in Nederland verplicht om een definitief energielabel te hebben in geval van verkoop of verhuur. Per 1 januari 2023 is hier de regel bijgekomen dat kantoorpanden minimaal moeten voldoen aan energielabel C. Heeft u een energielabel voor uw bedrijfspand nodig? Maak dan direct een afspraak en ontvang binnen 5 werkdagen na inspectie het energielabel. 

Heeft uw kantoor al wel een energielabel maar voldoet deze niet aan minimaal energielabel C? Vraag dan een maatwerkadvies aan. Bij een maatwerkadvies brengen onze adviseurs in beeld hoe uw kantoorpand zo efficiënt mogelijk kan worden verduurzaamd zodat het voldoet aan de label C verplichting. 

Energielabel utiliteit enerkorp

Advies op maat voor verbetering van het energielabel

Maatwerkadvies

Het energielabel van uw vastgoed object is vastgesteld maar u zou het label graag willen verbeteren? Lees dan verder!

Het energielabel is een momentopname van uw vastgoedobject waarbij word vastgelegd hoe energiezuinig uw pand is. Na het vaststellen van het energielabel kunnen wij u adviseren hoe het energielabel zo efficiënt mogelijk verbeterd kan worden. U ontvangt van ons een rapport met daarin alle adviezen waarmee u het energielabel van uw pand kunt verbeteren. Wij leveren maatwerkadviezen voor zowel individuele woningen als volledige wooncomplexen. 

Energielabels voor vastgoed portefeuilles

Portefeuilles

Heeft u meerdere panden waarvoor nog energielabels moeten worden opgesteld? Lees dan verder!

Wij hebben ruime ervaring met het opstellen van energielabels voor woningbouw verenigingen, onroerend goed bedrijven en grote particuliere verhuurders. Wanneer wij meerdere adressen op dezelfde locatie kunnen inspecteren, bijvoorbeeld een appartementen complex, zal de prijs voor het energielabel snel afnemen. Naast het opstellen van de energielabels voor uw portefuille kunnen wij ook de verduurzaming van uw portefuille beheren. In dat geval maken wij een verduurzamingsplan voor uw portefuille waarbij we samen met u gaan kijken welke objecten er als eerst in aanmerking komen voor verduurzaming. 

Portefeuilles

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over energielabels. 

Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u van ons een intake formulier waarop vermeld staat welke informatie u op voorhand al aan kunt leveren. Denk hierbij aan plattegronden, bouwtekeningen en facturen van verrichte werkzaamheden. Geen informatie beschikbaar? Geen enkel probleem, de inspectie kan gewoon uitgevoerd worden. 

Op de dag van de afspraak komt er een gediplomeerd adviseur bij u langs om alle relevante gegevens van het pand te verzamelen. Onze adviseur kan de inspectie volledig zelfstandig uitvoeren zolang er toegang is tot het pand. De inspectie duurt ongeveer 1 tot 2 uur in geval van een woning en 2 tot 4 uur voor een bedrijfspand. 

De geldigheid van uw energielabel hangt af van de hoogte die het label heeft. Positieve energielabels ,D t/m A++++, zijn 10 jaar geldig. Minder goede labels, E/F/G, hebben een geldigheid van 5 jaar. 

Het energielabel is een moment opname van uw pand. Wilt u uw pand verder verduurzamen met het oog op de toekomst? Dan kunnen wij u hier zeker mee helpen. Na het opstellen van het energielabel word er door een deskundig adviseur berekend hoe het energielabel zo effectief mogelijk kan worden verbeterd. Wanneer onze adviseur alle mogelijke maatregelen heeft berekend ontvangt u een rapportage met daarin een overzicht van alle te nemen maatregelen. 

Alles in huis voor uw verduurzamingsproject

Een overzicht van onze duurzame diensten in de vastgoedsector. 

Waarmee kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd wat Enerkorp voor uw project kan betekenen? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. 

Enerkorp logo
Contact Form
Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?