3D model

Op basis van miljoenen datapunten bouwen we met onze geavanceerde GeoSlam apparatuur een zogenaamde pointcloud op. Deze puntenwolk vormt de basis van onze extreem nauwkeurig 3D modellen. 

3D pand in beeld met extreem betrouwbare meetdata

Extreem betrouwbare meetdata

De basis voor uw project

Er zijn verschillende scenario’s mogelijk waarin het van groot belang is voor een project dat alle maatvoering accuraat in beeld is gebracht. Denk hierbij aan grote renovaties of het ombouwen van machines en apparatuur. Met onze mobiele 3D scanners brengen we uw volledige project snel en accuraat in beeld. Door gebruik te maken van onze dienstverlening weet u zeker dat alle onderdelen van uw project  in kaart zijn gebracht. 

Een nauwkeurig 3D model

Wij creëren een volledig 3D model van uw object

Wanneer uw object door één van onze specialisten is ingescand worden deze gegevens verwerkt tot een CAD/BIM model van uw object. Het bestandstype kan in ieder tekenprogramma geïmporteerd worden waardoor u de resultaten eenvoudig kunt delen met belanghebbenden. Nadat uw object is ingescand kunnen er verschillende producten aangeleverd worden op basis van de data uit de 3D scanner. Wij kunnen u een pointcloud of een Mesh sturen van de 3D scan zodat u deze zelf verder kunt verwerken. Onze tekenaars kunnen de 3D scan ook modelleren waardoor we uw object als een solide model aan kunnen leveren, geschikt om te importeren in ieder tekenprogramma. 

Bent u benieuwd wat 3D scanning kan betekenen voor uw project? Zoek dan direct contact zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. 

3d-model met GeoSlam apparatuur

Een digitaal 3D model van uw object

Wat komt er nu uit zo'n 3D scan?

In deze video laten wij zijn hoe wij van uw object een 3D CAD-model maken. 

In 1 minuut uitleg van pointcloud tot 3D model

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over 3D laserscannen met onze geavanceerde apparatuur

Een pointcloud is het eerste resultaat wat volgt uit een 3D scan. Een pointcloud is een verzameling van alle datapunten die de 3D scanner tijdens de scan heeft verzameld. De pointcloud vormt uiteindelijk de basis van het solide model wat vervolgens gemodelleerd kan worden. 

Wij maken gebruik van mobiele, “handheld”, 3D scanners. Dit betekend dat onze scanners geen gebruik hoeven te maken van een statief voor het maken van een scan waardoor wij aanzienlijk sneller een 3D scan kunnen maken. Tijdens de inspectie wordt uw volledige object door onze specialisten ingescand met een mobiele 3D scanner. Het maken van een 3D scan duurt over hel algemeen 30-60 minuten, al hangt dit sterk af van het formaat van uw object. 

Met behulp van 3D scanning kan uw object in een mum van tijd zeer nauwkeurig in beeld worden gebracht. Het traditioneel inmeten van uw object neemt aanzienlijk meer tijd in beslag en daarbij is de kans dat afmetingen ontbreken of niet kloppen vele malen groter bij traditioneel inmeten. Door gebruik te maken van 3D scanning weet u binnen zeer korte tijd exact waar u aan toe bent en met welke aspecten u rekening dient te houden tijdens de uitvoering van uw project. 

Nadat uw object is ingescand maken onze tekenaars een 3D model van uw object. Dit 3D model kunt u vervolgens importeren in ieder tekenprogramma. U kunt het 3D model bekijken en aanpassen in uw eigen tekenprogramma of u kunt het model delen met belanghebbenden zodat zij eventueel aanpassingen aan het model kunnen doen. Een 3D model geeft u direct inzicht in alle relevante afmetingen van uw object.  

Waarmee kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd wat Enerkorp voor uw project kan betekenen? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. 

Enerkorp logo
Contact Form
Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?