Energielabel Flevoland

Wij helpen u bij het opstellen van een energielabel voor uw woning of bedrijfspand in Flevoland. Vervolgens kunnen wij u ook advies geven over de mogelijke maatregelen die u kunt nemen om uw label te verbeteren. 

Energie Label A Woning | Enerkorp

Regel op tijd uw energielabel

Het belang van een Energielabel voor uw pand

De tijden veranderen en duurzaamheid speelt een steeds prominentere rol in onze samenleving. Bent u huiseigenaar of ondernemer in Flevoland, dan is het belangrijk om niet alleen op de hoogte te blijven van deze trend, maar om ook actief bij te dragen aan een duurzamere toekomst. De vraag is: hoe groen is uw woning of bedrijfspand? Met een Energielabel van uw pand in Flevoland krijgt u het antwoord en Enerkorp staat voor u klaar om u bij de aanvraag te ondersteunen.

Het aanvragen van een Energielabel in Flevoland behelst meer dan alleen het verkrijgen van een certificaat waar zwart-op-wit staat vermeld hoe duurzaam uw woning of bedrijfspand is. Het geeft u een helder overzicht met milieuvriendelijke maatregelen die al zijn toegepast en met punten die u nog kunt aanpassen. Heeft u nog geen zonnepanelen op uw dak laten plaatsen of is de isolatie nog niet in optimale staat? Uit het Energielabel kunt u opmaken waar voor u nog ruimte is om aanpassingen te doen.

Daarnaast is het in bepaalde situaties wettelijk verplicht een Energielabel te hebben. Besluit u bijvoorbeeld uw pand te verkopen of te verhuren? Dan is een geldig label een vereiste. Voor kantoorruimtes met een oppervlakte van meer dan 100m2 is het niet alleen essentieel een Energielabel aan te tonen, dit label moet bovendien een C of hoger zijn. Kunt u niet aan deze eis voldoen, dan kan u een boete vanaf €450,- worden opgelegd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Krijg snel de beschikking over uw nieuwe label

Energielabel in Flevoland aanvragen bij Enerkorp

Bij het aanvragen van een Energielabel voor uw pand in Flevoland biedt Enerkorp een efficiënte en eenvoudige oplossing. De aanvraag start op het moment dat u ons digitale aanvraagformulier invult en verzendt. Vervolgens komen wij bij u langs voor een vakkundige inspectie van het pand. Dit doen we in overleg met u op een moment dat voor u past, na 5 werkdagen verzenden wij het Energielabel dat op basis van de inspectie is opgesteld.

Geeft het label de gewenste waarde aan waarmee u zich kunt verantwoorden en waarmee u voldoet aan bovengenoemde wetgevingen? Daar waar de uitkomst van de inspectie te laag uitvalt en er een aantal zaken verbeterd moeten worden, kunt u rekenen op vakkundig advies op maat. We presenteren realistische oplossingen die bijdragen aan een verbeterd Energielabel en die ervoor zorgen dat u minder energiekosten hoeft te betalen.

Wilt u een Energielabel van uw pand in Flevoland aanvragen? Bij Enerkorp bent u aan het juiste adres. We helpen u graag het aanvraagproces probleemloos te doorlopen. Op basis van onze deskundige bevindingen ontvangt u vervolgens op korte termijn een geldig label met alle informatie over duurzame oplossingen in het pand. Wilt u informatie over het doen van een aanvraag of over een van onze andere diensten? Neem vrijblijvend contact op.

Onafhankelijk advies en telling van huurpunten voor uw woning, conform het Woningwaarderingsstelsel

Wat klanten over ons zeggen

Wij bouwen op ervaring. Lees hieronder wat onze klanten over Enerkorp zeggen. 

Henk Bonen
Read More
Zeer gedetailleerde opname, met professionele apparatuur. Beslist geen "natte vinger werk".
Roy Velp
Read More
Vriendelijke mannen die vakkundig te werk gaan. Label netjes binnen de afgesproken termijn binnen.
J. Mellegers
Read More
Super relaxed en goede service.
André Jessurun
Read More
Goede en snelle service. Deskundig op het vakgebied.
H. Nakken
Read More
Heel tevreden! Vriendelijke jongeman.
W. Heideveld
Read More
Jongeman was zeer correct en ging netjes te werk. Ook heeft hij het een en ander uitgelegd over de werkwijze. Kortom: zeer tevreden.
Evert Jan Brussel
Read More
Snel, netjes. Goede klantbejegining. Deskundig. Goeie prijs.
Previous
Next
Energielabel inspectie drenthe

Waarom kiezen voor Enerkorp

Wij bieden naast energielabels voor woningen ook een duurzame totaaloplossing voor de vastgoedsector. hieronder een greep uit de redenen om voor ons te kiezen. 

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over energielabels

Woning

Alle gegevens die gaan over de woning zijn voor ons relevant om op voorhand te ontvangen. Denk hierbij aan bouwtekeningen of facturen van genomen maatregelen. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een intake formulier waarin word benoemd welke informatie u eventueel op voorhand al aan kunt leveren. Geen informatie beschikbaar? Geen probleem, ook zonder enige informatie over de woning kan onze adviseur een inspectie uitvoeren. 

Onze adviseur komt op de dag van de afspraak bij u langs om alle relevante gegevens van de woning te verzamelen. De inspectie zal 1 tot 2 uur duren afhankelijk van uw type woning. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er maar toegang is tot de woning. Binnen 5 werkdagen na de inspectie ontvangt u het geregistreerde energielabel. 

Wanneer u uw woning verkoopt of verhuurt is het verplicht dat de woning beschikt over een geldig definitief energielabel. Wanneer u de woning te koop of te huur aanbiedt zonder een geldig energielabel kunt u een boete krijgen. U kunt op www.ep-online.nl controleren of uw woning al een geldig energielabel heeft.

De hoogte van het energielabel is steeds belangrijker geworden bij verkoop of verhuur van uw woning. Een woning met energielabel A levert vaak al 10-15 procent meer op bij verkoop dan een woning met energielabel F. Bij verhuur van uw woning word de hoogte van het energielabel ook meegenomen in de huurpunten telling. Hierdoor is het van belang om uw energielabel zo veel mogelijk te verbeteren. Nadat het energielabel is opgesteld kunnen wij u helpen met een maatwerkadvies. Hierbij brengen wij in kaart hoe u het energielabel van uw woning zo effectief mogelijk kunt verbeteren. 

Bedrijfspand

Alle gegevens die betrekking hebben tot het pand zijn voor ons relevant om op voorhand te ontvangen. Denk hierbij aan verlichtingsschema’s, bouwtekeningen en facturen van toegepaste maatregelen. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een intake formulier waarop u aan kunt geven welke gegevens er wel en niet beschikbaar zijn. 

Onze inspecteur komt bij u op locatie langs om alle relevante aspecten van het pand te verzamelen. de inspectie duurt 2 tot 4 uur afhankelijk van het formaat van uw pand. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er toegang is tot het pand. Binnen 5 werkdagen na inspectie ontvangt u het energielabel. 

De geldigheid van uw energielabel hangt af van de hoogte van uw label. Positieve energielabels zijn 10 jaar geldig terwijl de mindere energielabel maar 5 jaar geldig zijn. Wanneer u voldoet aan de label C verplichting is uw energielabel altijd 10 jaar geldig. Wanneer u gedurende die 10 jaar maatregelen doorvoert waardoor het label van uw pand veranderd veranderd dan kunnen wij uw label updaten. 

Wanneer na de inspectie blijkt dat uw bedrijfspand nog niet voldoet aan de label C verplichting kunnen wij voor u een maatwerkadvies opstellen. Dit maatwerkadvies omschrijft alle maatregelen die u kunt nemen om uw pand zo effectief mogelijk op tenminste energielabel C te krijgen. 

Waarmee kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd wat Enerkorp voor uw woning of bedrijfspand kan betekenen? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. 

Contact Form
Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?