Energielabel zakelijk

Om erachter te komen of uw bedrijfspand of kantoor goed geïsoleerd en duurzaam is ingericht, doet u er goed aan een geldig zakelijke Energielabel te hebben.  Ontdek hier hoe u een Energielabel aanvraagt en wat de voordelen zijn.

Een energielabel is verplicht utiliteit

Regel op tijd uw energielabel

Inzicht in uw Energielabel

Heeft u geen inzicht in het Energielabel van uw bedrijfspand of kantoor, dan adviseren wij u graag hier iets aan te doen. Wanneer u weet hoe duurzaam en energiezuinig het pand is en u geen onnodig geld verspilt aan de energierekening, kunt u waar nodig maatregelen treffen. Hetzelfde geldt als u om dezelfde reden achter het Energielabel van uw woning wilt komen, ook dan wordt voor u duidelijk of u rendabel woont.

Naast dat u zelf kennis heeft van het Energielabel van uw bedrijf, is het ook essentieel dat u dit zwart-op-wit heeft. Op 1 januari 2021 is namelijk de regel van kracht gegaan dat u wanneer u uw pand wilt verkopen of verhuren, u verplicht bent een zakelijke Energielabel te hebben. In 2023 is hieraan toegevoegd dat het Energielabel voor kantoorpanden van minimaal 100m2 een waarde van C of hoger moet hebben. Heeft u dit nog niet op orde, dan is het tijd om hier zo snel mogelijk verandering in te brengen.

U kunt op ep-online controleren of uw pand al beschikt over een geldig energielabel. Beschikt uw pand nog niet over een geldig energielabel? Vraag dan direct een offerte aan onze medewerkers nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Eenvoudig aan te vragen

Energielabel zakelijk aanvragen bij Enerkorp

Het aanvragen van een zakelijk Energielabel hoeft gelukkig niet ingewikkeld te zijn. Vraag via ons online offerteformulier een Energielabel aan, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken voor een vakkundige inspectie. Na de inspectie voeren wij de energieprestatie berekening uit en stellen wij het Energielabel voor u op. Vanaf dan heeft u een geldig bewijs van de duurzaamheid van uw pand dat u wanneer nodig kunt aantonen.

Zijn er meer handelingen nodig omdat het Energielabel te laag uitvalt? Ook dan kunt u op onze deskundigheid rekenen. Op basis van ons maatwerkadvies, waarin we u gerichte adviezen en concrete maatregelen voorschrijven, kunt u in en rondom uw pand eenvoudige aanpassingen doen. Deze zullen u helpen het pand duurzamer in te richten en het Energielabel te verhogen.

Zorg ervoor dat u inzicht heeft in het Energielabel van uw bedrijfspand of kantoor. Hiermee kunt u kijken naar mogelijkheden om energie en geld te besparen en u bent de huidige regelgeving voor. Wilt u een zakelijke Energielabel aanvragen, dan doet u dat eenvoudig online en u kunt vervolgens rekenen op een vakkundige inspectie door onze specialisten.

Meer weten over het aanvragen van het Energielabel of over een van onze andere diensten? U kunt vrijblijvend contact opnemen, zodat we u te woord staan met informatie en persoonlijk advies.

Energielabel zakelijk

Wat kost een energielabel?

Het tarief van uw energielabel hangt sterk af van het type pand. Afhankelijk van het formaat van uw pand is onze adviseur 2 tot 4 uur bij u op locatie aan het inspecteren. Na afloop van de inspectie duurt het uiterlijk 5 werkdagen om alle gegevens uit te werken en uw energielabel af te melden.

Benoemde prijzen zijn alleen voor het opstellen van het energielabel. Mocht u ook een maatwerkadvies willen om uw energielabel te verbeteren brengt dit extra kosten met zich mee.

Type gebouw Tarief
Bedrijfspand <250 m2
€499 ex. btw
Bedrijfspand 251 - 500 m2
€649 ex. btw
Bedrijfspand 501 - 1000 m2
€799 ex. btw
Bedrijfspand 1001 - 1500 m2
€949 ex. btw
Bedrijfspand > 1500m2
Op aanvraag
Label C minimaal verplicht voor utiliteitsgebouw

“Sinds 1 januari 2023 moeten kantoorpanden zijn voorzien van minimaal een energielabel C. Wij helpen ondernemers om dit te bewerkstelligen.”

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over energielabels voor utiliteitspanden

Alle gegevens die betrekking hebben tot het pand zijn voor ons relevant om op voorhand te ontvangen. Denk hierbij aan verlichtingsschema’s, bouwtekeningen en facturen van toegepaste maatregelen. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een intake formulier waarop u aan kunt geven welke gegevens er wel en niet beschikbaar zijn. 

Onze inspecteur komt bij u op locatie langs om alle relevante aspecten van het pand te verzamelen. de inspectie duurt 2 tot 4 uur afhankelijk van het formaat van uw pand. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er toegang is tot het pand. Binnen 5 werkdagen na inspectie ontvangt u het energielabel. 

De geldigheid van uw energielabel hangt af van de hoogte van uw label. Positieve energielabels zijn 10 jaar geldig terwijl de mindere energielabel maar 5 jaar geldig zijn. Wanneer u voldoet aan de label C verplichting is uw energielabel altijd 10 jaar geldig. Wanneer u gedurende die 10 jaar maatregelen doorvoert waardoor het label van uw pand veranderd veranderd dan kunnen wij uw label updaten. 

Wanneer na de inspectie blijkt dat uw bedrijfspand nog niet voldoet aan de label C verplichting kunnen wij voor u een maatwerkadvies opstellen. Dit maatwerkadvies omschrijft alle maatregelen die u kunt nemen om uw pand zo effectief mogelijk op tenminste energielabel C te krijgen. 

Waarmee kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd wat Enerkorp voor uw project kan betekenen? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. 

Enerkorp logo
Contact Form
Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?