Energielabel Overijssel

Wij helpen u bij het opstellen van een energielabel voor uw woning of bedrijfspand in Overijssel. Vervolgens kunnen wij u ook advies geven over de mogelijke maatregelen die u kunt nemen om uw label te verbeteren. 

Energie Label A Woning | Enerkorp

Regel op tijd uw energielabel

De meerwaarde van een Energielabel

Duurzaamheid staat hoog op de agenda. Als huiseigenaar of ondernemer in Overijssel is het niet alleen verstandig om mee te gaan in deze trend, maar ook om uw eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen. Maar hoe duurzaam is uw huis of bedrijfspand precies? Een Energielabel van uw pand in Overijssel kan u verheldering brengen en Enerkorp is dé partij om u hierbij te helpen. Ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Het aanvragen van een Energielabel in Overijssel biedt u heldere inzichten in de duurzaamheidsstatus van uw woning of bedrijfspand. Het laat zien welke groene initiatieven al zijn ondernomen en waar ruimte is om verder te verduurzamen. Dit kan variëren van het installeren van zonnepanelen tot het aanbrengen van rendabele isolatie. Niet alleen krijgt u een duidelijk beeld van de huidige energieprestatie van uw pand, het label kan ook leiden tot een gunstigere energierekening.

In sommige gevallen is een geldig Energielabel bovendien een vereiste. Op het moment dat u uw woning of bedrijfspand in de verkoop of verhuur zet, moet u zich met een Energielabel kunnen verantwoorden. En specifiek voor kantoorpanden groter dan 100m2 is het noodzakelijk om een Energielabel C of hoger te hebben. Het niet voldoen aan deze verplichtingen kan resulteren in een boete vanaf €450,-, opgelegd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Krijg snel de beschikking over uw nieuwe label

Energielabel in Overijssel aanvragen bij Enerkorp

Wilt u een Energielabel voor uw pand in Overijssel aanvragen, dan heeft u dat met een enkele handeling geregeld. Open ons online aanvraagformulier en voer uw gegevens in. Wij komen dan op de afgesproken datum bij u langs om het pand nauwkeurig te inspecteren. Op basis van de bevindingen die we doen stellen we het label op dat u binnen een week na onze afspraak kunt ontvangen.

Mocht uit deze inspectie blijken dat het Energielabel te laag scoort en dat er mogelijkheden zijn om uw pand verder te verduurzamen, dan voorzien wij u graag van deskundig advies op maat. We bieden praktische oplossingen die niet alleen bijdragen aan een beter Energielabel, maar ook aan lagere energiekosten.

Het bezit van een Energielabel in Overijssel geeft u de nodige informatie over de huidige duurzaamheidsprestaties van uw woning of bedrijfspand. Op basis van de informatie kunt u een waardevolle stap zetten richting een groene, verantwoorde toekomst. Om u daarbij te helpen, zorgen we er bij Enerkorp voor dat u de aanvraag op een eenvoudige en transparante manier kunt doen.

Wilt u ontdekken hoe groen uw pand daadwerkelijk is? Neem vrijblijvend contact op met Enerkorp voor informatie over het doen van een aanvraag of voor persoonlijk advies.

Onafhankelijk advies en telling van huurpunten voor uw woning, conform het Woningwaarderingsstelsel

Wat klanten over ons zeggen

Wij bouwen op ervaring. Lees hieronder wat onze klanten over Enerkorp zeggen. 

Henk Bonen
Read More
Zeer gedetailleerde opname, met professionele apparatuur. Beslist geen "natte vinger werk".
Roy Velp
Read More
Vriendelijke mannen die vakkundig te werk gaan. Label netjes binnen de afgesproken termijn binnen.
J. Mellegers
Read More
Super relaxed en goede service.
André Jessurun
Read More
Goede en snelle service. Deskundig op het vakgebied.
H. Nakken
Read More
Heel tevreden! Vriendelijke jongeman.
W. Heideveld
Read More
Jongeman was zeer correct en ging netjes te werk. Ook heeft hij het een en ander uitgelegd over de werkwijze. Kortom: zeer tevreden.
Evert Jan Brussel
Read More
Snel, netjes. Goede klantbejegining. Deskundig. Goeie prijs.
Previous
Next
Energielabel inspectie drenthe

Waarom kiezen voor Enerkorp

Wij bieden naast energielabels voor woningen ook een duurzame totaaloplossing voor de vastgoedsector. hieronder een greep uit de redenen om voor ons te kiezen. 

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over energielabels

Woning

Alle gegevens die gaan over de woning zijn voor ons relevant om op voorhand te ontvangen. Denk hierbij aan bouwtekeningen of facturen van genomen maatregelen. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een intake formulier waarin word benoemd welke informatie u eventueel op voorhand al aan kunt leveren. Geen informatie beschikbaar? Geen probleem, ook zonder enige informatie over de woning kan onze adviseur een inspectie uitvoeren. 

Onze adviseur komt op de dag van de afspraak bij u langs om alle relevante gegevens van de woning te verzamelen. De inspectie zal 1 tot 2 uur duren afhankelijk van uw type woning. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er maar toegang is tot de woning. Binnen 5 werkdagen na de inspectie ontvangt u het geregistreerde energielabel. 

Wanneer u uw woning verkoopt of verhuurt is het verplicht dat de woning beschikt over een geldig definitief energielabel. Wanneer u de woning te koop of te huur aanbiedt zonder een geldig energielabel kunt u een boete krijgen. U kunt op www.ep-online.nl controleren of uw woning al een geldig energielabel heeft.

De hoogte van het energielabel is steeds belangrijker geworden bij verkoop of verhuur van uw woning. Een woning met energielabel A levert vaak al 10-15 procent meer op bij verkoop dan een woning met energielabel F. Bij verhuur van uw woning word de hoogte van het energielabel ook meegenomen in de huurpunten telling. Hierdoor is het van belang om uw energielabel zo veel mogelijk te verbeteren. Nadat het energielabel is opgesteld kunnen wij u helpen met een maatwerkadvies. Hierbij brengen wij in kaart hoe u het energielabel van uw woning zo effectief mogelijk kunt verbeteren. 

Bedrijfspand

Alle gegevens die betrekking hebben tot het pand zijn voor ons relevant om op voorhand te ontvangen. Denk hierbij aan verlichtingsschema’s, bouwtekeningen en facturen van toegepaste maatregelen. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een intake formulier waarop u aan kunt geven welke gegevens er wel en niet beschikbaar zijn. 

Onze inspecteur komt bij u op locatie langs om alle relevante aspecten van het pand te verzamelen. de inspectie duurt 2 tot 4 uur afhankelijk van het formaat van uw pand. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er toegang is tot het pand. Binnen 5 werkdagen na inspectie ontvangt u het energielabel. 

De geldigheid van uw energielabel hangt af van de hoogte van uw label. Positieve energielabels zijn 10 jaar geldig terwijl de mindere energielabel maar 5 jaar geldig zijn. Wanneer u voldoet aan de label C verplichting is uw energielabel altijd 10 jaar geldig. Wanneer u gedurende die 10 jaar maatregelen doorvoert waardoor het label van uw pand veranderd veranderd dan kunnen wij uw label updaten. 

Wanneer na de inspectie blijkt dat uw bedrijfspand nog niet voldoet aan de label C verplichting kunnen wij voor u een maatwerkadvies opstellen. Dit maatwerkadvies omschrijft alle maatregelen die u kunt nemen om uw pand zo effectief mogelijk op tenminste energielabel C te krijgen. 

Waarmee kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd wat Enerkorp voor uw woning of bedrijfspand kan betekenen? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. 

Contact Form
Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?