3D Scanning

Op basis van miljoenen datapunten bouwen we met onze geavanceerde 3D scan apparatuur een zogenaamde pointcloud op. Deze puntenwolk vormt de basis van de maatvoering van uw project. 

Extreem betrouwbare meetdata

Inmeten gebouwen

Wilt u uw gebouw renoveren, verduurzamen of een nieuwe bestemming geven? Dan is het belangrijk om een goed beeld van de huidige situatie te hebben. Ontbreekt de juiste meetkundige informatie of twijfelt u aan de kwaliteit van de aanwezige tekeningen of 3D modellen?  Dan is 3D scanning de oplossing voor u. Wij zijn gespecialiseerd in het 3D Scannen en inmeten van gebouwen.

Wij verzorgen 3D scans van gebouwen met specialistische apparatuur van GeoSLAM. Met deze technologie kunnen wij georuimtelijke gegevens verzamelen van alle soorten omgevingen, of deze nu binnen, buiten of ondergronds zijn. De miljoenen datapunt vormen uiteindelijk een pointcloud van uw gebouw. Vanuit deze pointclouds kunnen vervolgens 2D plattegronden, 3D plattegronden of BIM modellen worden gemaakt. De pointcloud vormt uiteindelijk de basis van uw project.

Wij creëren een volledig 3D model van uw object

3D scan naar CAD model

Heeft u een grote installatie of machine die verbouwd of verhuisd moet worden maar u beschikt niet over CAD tekeningen van uw installatie? Neem dan direct contact met ons op.

Onze adviseurs meten uw volledige object in met behulp van onze 3D scan apparatuur. Wij kunnen deze scan vervolgens aanleveren als een pointcloud of als een solide model welke direct geimporteerd kan worden in uw CAD programma. 

Een digitaal 3D model van uw object

Wat komt er nu uit zo'n 3D scan?

In deze video laten wij zien hoe wij van miljoenen datapunten van uw object een CAD model maken.

Sorteerder door 3D scans extreem accuraat, snel en volledig in kaart gebracht

“Onze 3D scans creëren de mogelijkheid om uw object extreem accuraat, snel en volledig in kaart te brengen”

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over 3D laserscannen met onze geavanceerde apparatuur

Een pointcloud is een verzameling van datapunten die zijn verzameld tijdens het scannen met de 3D scanner. Deze pointcloud vormt vervolgens de basis van verschillende producten zoals plattegronden of BIM/CAD modellen. 

Onze adviseur komt bij u op locatie langs om het gewenste object in te scannen. Dit kan gaan om een gebouw maar bijvoorbeeld ook een grote machine of installatie. Wij maken gebruik van mobiele ‘handheld’ 3D scanners waardoor wij een object sneller in kunnen scannen dan met traditioneel 3D scannen met een statief. Voor een gemiddelde 3D scan is onze adviseur 1 a 2 uur op locatie aanwezig, de tijd hangt echter sterk af van de grootte van uw object. 

Door gebruik te maken van 3D scanning kan er snel een accuraat beeld gemaakt worden van alle maatvoeringen in uw object. Alle maten die komen uit de 3D scan zijn op 6mm nauwkeurig. De gegevens uit de 3D scan kunnen vervolgens gemodelleerd worden naar een CAD/BIM model. Het gemodelleerde bestand kan vervolgens in bijna alle tekenprogramma’s geimporteerd worden zodat u zelf eventueel nog aanpassingen kunt maken aan het model. Ook voor het maken van plattegronden is 3D scanning aanzienlijk sneller en accurater dan traditioneel inmeten.   

Puur en alleen het laten inscannen van uw object is vaak al mogelijk vanaf 300 euro. Wilt u het object laten modelleren naar een CAD/BIM model? Dan lopen de kosten al snel op. Een gemiddeld object inscannen en volledig modelleren tot een CAD/BIM model kost vaak tussen de 1500 en 3000 euro. De kosten hangen echter sterk af van hoe groot uw object is en op welk detail niveau u het object wilt laten modelleren. Bent u benieuwd wat het 3D in laten scannen van uw object gaat kosten? Vraag dan een volledig vrijblijvende offerte op. 

Onze kennisbank

De kennisbank over 3D scanning.

In onze kennisbank houden we u graag zoveel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van 3D scanning in Nederland en de rest van europa. 

Waarmee kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd wat Enerkorp voor uw project kan betekenen? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. 

Enerkorp logo
Contact Form
Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?