Energielabel Drenthe

Wij helpen u bij het opstellen van een energielabel voor uw woning of bedrijfspand in Drenthe. Vervolgens kunnen wij u ook advies geven over de mogelijke maatregelen die u kunt nemen om uw label te verbeteren. 

Energie Label A Woning | Enerkorp

Regel op tijd uw energielabel

Wat een Energielabel u oplevert

Wilt u een Energielabel in Drenthe aanvragen, dan krijgt u waardevolle inzicht over de mate waarin duurzame oplossingen in het pand zijn toegepast. Het label maakt duidelijk welke maatregelen tot op heden zijn getroffen en waar nog winst valt te behalen. Daarbij kunt u denken aan het plaatsen van zonnepanelen op het dak en aan het verbeteren van de isolatie. Welke groene voorzieningen zorgen in uw woning of bedrijfspand voor een hoger Energielabel?

Behalve het feit dat het Energielabel u de nodige informatie geeft over de stand van zaken over het pand, bent u in bepaalde situaties ook verplicht een geldig label aan te tonen. Dit is het geval wanneer u het voornemen heeft uw woning of pand te verkopen dan wel te verhuren. Heeft u een kantoorruimte met een minimale oppervlakte van 100m2, dan wordt u geacht een geldig Energielabel van C of hoger aan te kunnen tonen. Kunt u niet aan deze voorwaarden voldoen, dan loopt u het risico een boete vanaf €450,- te ontvangen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Krijg snel de beschikking over uw nieuwe label

Energielabel in Drenthe aanvragen bij Enerkorp

Het verkrijgen van een Energielabel voor uw pand in Drenthe kan complex en tijdrovend zijn. Bij Enerkorp zorgen we ervoor dat we het u zo gemakkelijk mogelijk kunnen maken. Het enige dat u hoeft te doen, is het invullen van ons online aanvraagformulier. Onze specialisten komen bij u aan de deur om een grondige inspectie te doen en vervolgens een Energielabel op te stellen dat gebaseerd is op de gedane bevindingen. Dit label ontvangt u binnen een week na ons bezoek.

Als uit de inspectie is gebleken dat uw pand hoger kan scoren op het gebied van duurzaamheid, dan helpen wij u graag met vakkundig advies op maat. We bieden concrete oplossingen om de energie-efficiëntie en daarmee het Energielabel te verhogen. Daarbij opgeteld geniet u van een duurzamer pand en lagere energiekosten.

Met een Energielabel in Drenthe heeft u inzicht in de mate van duurzame oplossingen die al in uw woning of bedrijfspand zijn toegepast en in maatregelen die u nog kunt treffen. Daarnaast kan het Energielabel u vrijwaren van een mogelijke boete. Het doen van een aanvraag is eenvoudig, wij doen de rest voor u. Wilt u meer informatie over hoe we dat voor u regelen? Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u persoonlijk adviseren.

Onafhankelijk advies en telling van huurpunten voor uw woning, conform het Woningwaarderingsstelsel

Wat klanten over ons zeggen

Wij bouwen op ervaring. Lees hieronder wat onze klanten over Enerkorp zeggen. 

Henk Bonen
Read More
Zeer gedetailleerde opname, met professionele apparatuur. Beslist geen "natte vinger werk".
Roy Velp
Read More
Vriendelijke mannen die vakkundig te werk gaan. Label netjes binnen de afgesproken termijn binnen.
J. Mellegers
Read More
Super relaxed en goede service.
André Jessurun
Read More
Goede en snelle service. Deskundig op het vakgebied.
H. Nakken
Read More
Heel tevreden! Vriendelijke jongeman.
W. Heideveld
Read More
Jongeman was zeer correct en ging netjes te werk. Ook heeft hij het een en ander uitgelegd over de werkwijze. Kortom: zeer tevreden.
Evert Jan Brussel
Read More
Snel, netjes. Goede klantbejegining. Deskundig. Goeie prijs.
Previous
Next
Energielabel inspectie drenthe

Waarom kiezen voor Enerkorp

Wij bieden naast energielabels voor woningen ook een duurzame totaaloplossing voor de vastgoedsector. hieronder een greep uit de redenen om voor ons te kiezen. 

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over energielabels

Woning

Alle gegevens die gaan over de woning zijn voor ons relevant om op voorhand te ontvangen. Denk hierbij aan bouwtekeningen of facturen van genomen maatregelen. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een intake formulier waarin word benoemd welke informatie u eventueel op voorhand al aan kunt leveren. Geen informatie beschikbaar? Geen probleem, ook zonder enige informatie over de woning kan onze adviseur een inspectie uitvoeren. 

Onze adviseur komt op de dag van de afspraak bij u langs om alle relevante gegevens van de woning te verzamelen. De inspectie zal 1 tot 2 uur duren afhankelijk van uw type woning. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er maar toegang is tot de woning. Binnen 5 werkdagen na de inspectie ontvangt u het geregistreerde energielabel. 

Wanneer u uw woning verkoopt of verhuurt is het verplicht dat de woning beschikt over een geldig definitief energielabel. Wanneer u de woning te koop of te huur aanbiedt zonder een geldig energielabel kunt u een boete krijgen. U kunt op www.ep-online.nl controleren of uw woning al een geldig energielabel heeft.

De hoogte van het energielabel is steeds belangrijker geworden bij verkoop of verhuur van uw woning. Een woning met energielabel A levert vaak al 10-15 procent meer op bij verkoop dan een woning met energielabel F. Bij verhuur van uw woning word de hoogte van het energielabel ook meegenomen in de huurpunten telling. Hierdoor is het van belang om uw energielabel zo veel mogelijk te verbeteren. Nadat het energielabel is opgesteld kunnen wij u helpen met een maatwerkadvies. Hierbij brengen wij in kaart hoe u het energielabel van uw woning zo effectief mogelijk kunt verbeteren. 

Bedrijfspand

Alle gegevens die betrekking hebben tot het pand zijn voor ons relevant om op voorhand te ontvangen. Denk hierbij aan verlichtingsschema’s, bouwtekeningen en facturen van toegepaste maatregelen. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een intake formulier waarop u aan kunt geven welke gegevens er wel en niet beschikbaar zijn. 

Onze inspecteur komt bij u op locatie langs om alle relevante aspecten van het pand te verzamelen. de inspectie duurt 2 tot 4 uur afhankelijk van het formaat van uw pand. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er toegang is tot het pand. Binnen 5 werkdagen na inspectie ontvangt u het energielabel. 

De geldigheid van uw energielabel hangt af van de hoogte van uw label. Positieve energielabels zijn 10 jaar geldig terwijl de mindere energielabel maar 5 jaar geldig zijn. Wanneer u voldoet aan de label C verplichting is uw energielabel altijd 10 jaar geldig. Wanneer u gedurende die 10 jaar maatregelen doorvoert waardoor het label van uw pand veranderd veranderd dan kunnen wij uw label updaten. 

Wanneer na de inspectie blijkt dat uw bedrijfspand nog niet voldoet aan de label C verplichting kunnen wij voor u een maatwerkadvies opstellen. Dit maatwerkadvies omschrijft alle maatregelen die u kunt nemen om uw pand zo effectief mogelijk op tenminste energielabel C te krijgen. 

Waarmee kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd wat Enerkorp voor uw woning of bedrijfspand kan betekenen? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. 

Contact Form
Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?