Energielabel Woning

Wij helpen u als particulier bij het opstellen van een energielabel voor uw woning. Vervolgens kunnen wij u ook advies geven over de mogelijke maatregelen die u kunt nemen om uw label te verbeteren. 

Energielabel woningbouw onmisbaar bij verkoop of verhuur

Regel op tijd uw energielabel

Een energielabel voor uw woning is verplicht

De installatie van groene energievoorzieningen en de isolatie van uw woning zijn aandachtspunten die u helpen het Energielabel van de woning te verhogen. Belangrijk voor u om te weten, zodat u kunt bepalen waar ruimte is voor verbetering. Ook met oog op de mogelijke verhuur of verkoop van uw woning is het essentieel een geldig Energielabel voor u woning te hebben. Lees hier wat u kunt doen om een Energielabel aan te vragen.

Per 1 januari 2021 is het verplicht een definitief Energielabel te hebben voor iedere woning die verhuurd of verkocht wordt. Dat betekent dat er een inspectie uitgevoerd moet zijn door een gediplomeerd adviseur die werkzaam is bij een gecertificeerde organisatie als Enerkorp. We beschikken over een BRL9500 certificatie die ons in staat stelt volledig zelfstandig te opereren. Ook voor kantoren en bedrijfspanden stellen wij vakkundig een nieuw en geldig Energielabel op.

Beschikt het huis of appartement dat u wilt verkopen of verhuren niet over een geldig Energielabel, dan kan dit vervelende gevolgen met zich meebrengen. U riskeert een boete vanaf €450,- die door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) kan worden opgelegd. Heeft u van de ILT een brief ontvangen met daarin de boete, dan heeft u na dagtekening nog vier weken de tijd om het Energielabel te laten opstellen.

Krijg snel de beschikking over uw nieuwe label

Vraag snel en eenvoudig uw energielabel aan

Beschikt u niet over een geldig Energielabel voor uw woning en wilt u snel handelen? Om te zorgen dat de boete u bespaard blijft, raden we u aan onze hulp in te schakelen. Bij ons kunt u eenvoudig een Energielabel aanvragen waarmee u kunt bepalen of u uw huis of appartement verder verduurzaamt o.a. voor een lagere energierekening.

Het enige dat u hoeft te doen, is online ons aanvraagformulier invullen. Voer de gevraagde gegevens in om een afspraak te maken. Na verzending nemen wij contact met u op om een afspraak te maken voor de inspectie.  Vijf werkdagen na inspectie kunt u het Energielabel al thuis verwachten.

Wilt u inzicht in het energieverbruik van uw woning? Vraag dan nu een nieuw Energielabel aan dat we vakkundig voor u opstellen. De informatie helpt u te bepalen of en waar u uw huis nog duurzamer kunt maken. Met het Energielabel voor uw woning ontkomt u bovendien aan een onnodige geldboete.

Meer weten over het doen van een aanvraag voor een energielabel voor de woningbouw, of wilt u weten wat we nog meer voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor het ontvangen van meer informatie en vakkundig advies.

Energielabel woning

Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel hangt van af van verschillende factoren, denk hierbij aan het woningtype en het gebruiksoppervlak van de woning. Benieuwd wat de kosten zijn voor uw woning of appartement? Dan kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Prijzen in de tabel zijn inclusief BTW en gelden voor woningen tot 200 vierkante meter. 

Met spoed een label nodig?

Heeft u uw huis al (bijna) verkocht of verhuurt maar beschikt de woning nog niet over een energielabel? Dan kunt u direct een spoedlabel aanvragen. In dit geval zal er binnen 24 uur een adviseur langskomen en heeft u binnen 24 uur na de inspectie het energielabel! Benieuwd wat de kosten zijn voor uw woning of appartement? Dan kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. 

Type woning Tarief bestaande bouw Tarief nieuwbouw
Appartement
€229
€389
Tussenwoning
€249
€409
Hoekwoning
€269
€429
Vrijstaande woning
€289
€449
Energie Label A Woning | Enerkorp

“Het energielabel is vandaag de dag een onmisbaar aspect bij de verkoop of verhuur van een woning. Bij Enerkorp helpen wij u hier graag bij.”

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten energielabels voor de woningbouw

Alle gegevens die gaan over de woning zijn voor ons relevant om op voorhand te ontvangen. Denk hierbij aan bouwtekeningen of facturen van genomen maatregelen. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een intake formulier waarin word benoemd welke informatie u eventueel op voorhand al aan kunt leveren. Geen informatie beschikbaar? Geen probleem, ook zonder enige informatie over de woning kan onze adviseur een inspectie uitvoeren. 

Onze adviseur komt op de dag van de afspraak bij u langs om alle relevante gegevens van de woning te verzamelen. De inspectie zal 1 tot 2 uur duren afhankelijk van uw type woning. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er maar toegang is tot de woning. Binnen 5 werkdagen na de inspectie ontvangt u het geregistreerde energielabel. 

Wanneer u uw woning verkoopt of verhuurt is het verplicht dat de woning beschikt over een geldig definitief energielabel. Wanneer u de woning te koop of te huur aanbiedt zonder een geldig energielabel kunt u een boete krijgen. U kunt op www.ep-online.nl controleren of uw woning al een geldig energielabel heeft.

De hoogte van het energielabel is steeds belangrijker geworden bij verkoop of verhuur van uw woning. Een woning met energielabel A levert vaak al 10-15 procent meer op bij verkoop dan een woning met energielabel F. Bij verhuur van uw woning word de hoogte van het energielabel ook meegenomen in de huurpunten telling. Hierdoor is het van belang om uw energielabel zo veel mogelijk te verbeteren. Nadat het energielabel is opgesteld kunnen wij u helpen met een maatwerkadvies. Hierbij brengen wij in kaart hoe u het energielabel van uw woning zo effectief mogelijk kunt verbeteren. 

Waarmee kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd wat Enerkorp voor uw project kan betekenen? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. 

Contact Form
Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?