Energielabel utiliteit

Wij helpen u als eigenaar van een bedrijfs- of kantoorpand bij het opstellen van een energielabel voor uw gebouw. Vervolgens kunnen wij u ook advies geven over de mogelijke maatregelen die u kunt nemen om uw label te verbeteren. 

Een energielabel is verplicht utiliteit

Regel op tijd uw energielabel

Een energielabel is verplicht voor uw utiliteitspand

Per 1 januari 2021 is het verplicht dat uw utiliteitsgebouw in geval van verkoop of verhuur beschikt over een geldig definitief energielabel. Wanneer u een pand te koop of te huur aanbiedt zonder een geldig energielabel kunt u een boete krijgen. Wilt u meer weten omtrent de regelgeving rondom energielabel kijk dan eens bij de rijksoverheid

U kunt op ep-online controleren of uw pand al beschikt over een geldig energielabel. Beschikt uw pand nog niet over een geldig energielabel? Vraag dan direct een offerte aan onze medewerkers nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Een energielabel C is verplicht

Energielabel C verplicht voor kantoren

Het was per 1 januari 2021 al verplicht om een geldig energielabel te hebben in geval van verkoop of verhuur van uw utiliteitsgebouw. Hier is echter per 1 januari 2023 een nieuwe regel bijgekomen. Heeft u een bedrijfspand met een kantoorfunctie van meer dan 100m2? Dan bent u verplicht om te voldoen aan minimaal energielabel C. 

Per 1 januari moet ieder kantoor in Nederland voldoen aan de label C verplichting. Dit betekend dat uw kantoorpand minimaal energielabel C moet hebben. Wanneer uw kantoor niet voldoet aan de label C verplichting is het mogelijk dat u een boete ontvangt of dat uw kantoor zelfs word gesloten. 

Wilt u dit soort problemen voorkomen? Vraag dan direct online een energielabel aan en wij zorgen ervoor dat er een inspectie bij u op locatie wordt uitgevoerd. Mocht na de inspectie blijken dat uw pand niet voldoet aan de label C verplichting dan helpen wij u met een maatwerkadvies om naar tenminste label C toe te gaan. 

Energielabel C voor kantoren

Wat kost een energielabel?

Het tarief van uw energielabel hangt sterk af van het type pand. Afhankelijk van het formaat van uw pand is onze adviseur 2 tot 4 uur bij u op locatie aan het inspecteren. Na afloop van de inspectie duurt het uiterlijk 5 werkdagen om alle gegevens uit te werken en uw energielabel af te melden.

Benoemde prijzen zijn alleen voor het opstellen van het energielabel. Mocht u ook een maatwerkadvies willen om uw energielabel te verbeteren brengt dit extra kosten met zich mee.

Type gebouw Tarief
Bedrijfspand <250 m2
€499 ex. btw
Bedrijfspand 251 - 500 m2
€649 ex. btw
Bedrijfspand 501 - 1000 m2
€799 ex. btw
Bedrijfspand 1001 - 1500 m2
€949 ex. btw
Bedrijfspand > 1500m2
Op aanvraag
Energielabel c verplicht voor kantoorpanden

“Sinds 1 januari 2023 moeten kantoorpanden zijn voorzien van minimaal een energielabel C. Wij helpen ondernemers om dit te bewerkstelligen.”

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over energielabels voor utiliteitspanden

Alle gegevens die betrekking hebben tot het pand zijn voor ons relevant om op voorhand te ontvangen. Denk hierbij aan verlichtingsschema’s, bouwtekeningen en facturen van toegepaste maatregelen. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een intake formulier waarop u aan kunt geven welke gegevens er wel en niet beschikbaar zijn. 

Onze inspecteur komt bij u op locatie langs om alle relevante aspecten van het pand te verzamelen. de inspectie duurt 2 tot 4 uur afhankelijk van het formaat van uw pand. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er toegang is tot het pand. Binnen 5 werkdagen na inspectie ontvangt u het energielabel. 

De geldigheid van uw energielabel hangt af van de hoogte van uw label. Positieve energielabels zijn 10 jaar geldig terwijl de mindere energielabel maar 5 jaar geldig zijn. Wanneer u voldoet aan de label C verplichting is uw energielabel altijd 10 jaar geldig. Wanneer u gedurende die 10 jaar maatregelen doorvoert waardoor het label van uw pand veranderd veranderd dan kunnen wij uw label updaten. 

Wanneer na de inspectie blijkt dat uw bedrijfspand nog niet voldoet aan de label C verplichting kunnen wij voor u een maatwerkadvies opstellen. Dit maatwerkadvies omschrijft alle maatregelen die u kunt nemen om uw pand zo effectief mogelijk op tenminste energielabel C te krijgen. 

Waarmee kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd wat Enerkorp voor uw project kan betekenen? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. 

Enerkorp logo
Contact Form
Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?