Een WWS huurpunten telling is cruciaal wanner u een woning verhuurt. 

WWS puntentelling

Wanneer u een woning verhuurt is het cruciaal om vast te stellen hoeveel huur u volgens het WWS systeem mag vragen. 

Veranderende wetgeving

Nieuw systeem

Bent u eigenaar of beheerder van individuele woningen of appartementen? Dan gaat er de komende periode het een en ander veranderen op het gebied van het woningwaarderingstelsel (WWS). Het WWS word momenteel nog gebruikt om te bepalen of een woning sociale huur is of valt binnen de vrije sector. Met de aankondiging van de wet regulering middenhuur gaat hier echter verandering in komen. Het puntenstelsel word uitgebreid van 141 punten naar 187 punten. Dit betekend dat alle huurwoningen met 187 punten of minder binnen de regulering gaan vallen. Bovendien wordt het WWS ook dwingend gemaakt. Dit betekend dat u als verhuurder geen hogere huurprijs mag rekenen dan de prijs die is vastgesteld door middel van het WWS.

Woningen die tussen de 141 en de 187 punten hebben vielen voorheen binnen de vrije sector en zullen nu binnen de middenhuur gaan vallen. Het is dus van belang om inzichtelijk te hebben hoeveel punten uw huurwoning heeft zodat u niet voor verassingen komt te staan. Wanneer blijkt dat uw woning niet voldoet aan het aantal punten als wat u gehoopt had kunnen wij voor u een advies op maat opstellen om het aantal punten van uw woning te verhogen.

Onafhankelijk advies

WWS telling

Om een goed beeld te krijgen van het aantal punten waaraan uw huurwoning voldoet is het van belang om de huurpunten telling uit te laten  voeren door een onafhankelijke partij. Wij voeren de huurpuntentelling uit met behulp van onze inspectie software waardoor alle gegevens digitaal verzameld worden. U kunt de WWS huurpuntentelling bij ons ook extra voordelig combineren met bijvoorbeeld een energielabel inspectie of het inmeten van de woning. Tevens kunnen wij u ook adviseren over welke aanpassingen u aan de woning kunt doen om het aantal punten te verhogen. 

Heeft uw woning een geldig energielabel welke is opgesteld tussen 2015 en 2021? Dit label is wel geldig voor de energielabel verplichting echter mag dit label niet meegenomen worden in de WWS berekening. Wanneer u het energielabel mee wilt nemen in de WWS berekening is het van belang dat het energielabel is opgesteld na 1 januari 2021. Wilt u een volledig onafhankelijke punten telling uit laten voeren? Maak dan direct een afspraak. 

Onafhankelijk advies en telling van huurpunten voor uw woning, conform het Woningwaarderingsstelsel
Wat kost een WWS huurpunten telling?

Onderstaand het overzicht van de tarieven voor een WWS huurpunten telling. Alle tarieven zijn inclusief BTW. Wanneer u de puntentelling combineert met 1 van onze andere diensten zoals bijvoorbeeld een energielabel inspectie zal de prijs nog lager liggen. 

  • Woning 0 t/m 100 m² €150

    WWS huurpunten telling met rapportage van uw woning

  • Woning 100 t/m 250 m² €175

    WWS huurpunten telling met rapportage van uw woning

  • Advies €120

    Advies welke maatregelen genomen kunnen worden om punten te verhogen

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over het WWS huurpunten systeem

Het WWS huurpunten systeem bepaald of uw huurwoning valt onder sociale huur, midden huur of vrije sector. Momenteel loopt het puntensysteem tot 141 punten. Met de aankondiging van de wet regulering middenhuur Het WWS word momenteel nog gebruikt om te bepalen of een woning sociale huur is of valt binnen de vrije sector. Met de aankondiging van de wet regulering middenhuur gaat hier echter verandering in komen. Het puntenstelsel word uitgebreid van 141 punten naar 187 punten. Dit betekend dat alle huurwoningen met 187 punten of minder binnen de regulering gaan vallen. Bovendien wordt het WWS ook dwingend gemaakt. Dit betekend dat u als verhuurder geen hogere huurprijs mag rekenen dan de prijs die is vastgesteld door middel van het WWS.

Onze adviseur zal uw woning uitgebreid inspecteren om op die manier alle relevante gegevens voor het WWS van de woning mee te nemen. Tijdens de inspectie dienen alle ruimtes in de woning toegankelijk te zijn.

Wanneer u een woning verhuurt kan het zijn dat er een conflict ontstaat met de huurder over de hoogte van de huur. Wanneer u een WWS telling uit heeft laten voeren heeft u altijd een document ter onderbouwing van uw huurprijs. Een WWS puntentelling geeft u ook een duidelijk beeld van de maximale huur die u zou mogen vragen op het moment dat u de woning te huur aan gaat bieden. 

U kunt de telling door ons al uit laten voeren vanaf 150 euro. Wanneer u naast het opstellen van het huidige puntenaantal nog een advies wilt hoe u de punten kunt verbeteren brengt dit extra kosten met zich mee. Wanneer u voor meerdere  objecten of een volledig complex een WWS puntentelling uit wilt laten voeren kunt u een aanzienlijke korting ontvangen.

Onze kennisbank

De kennisbank over de verduurzaming van de vastgoedsector

In onze kennisbank houden we u graag zoveel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de Nederlandse vastgoedsector. 

Waarmee kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd wat Enerkorp voor uw project kan betekenen? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. 

Enerkorp logo
Contact Form
Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?