Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. 

Een pointcloud is het eerste resultaat wat volgt uit een 3D scan. Een pointcloud is een verzameling van alle datapunten die de 3D scanner tijdens de scan heeft verzameld. De pointcloud vormt uiteindelijk de basis van het solide model wat vervolgens gemodelleerd kan worden.

Wij maken gebruik van mobiele, “handheld”, 3D scanners. Dit betekend dat onze scanners geen gebruik hoeven te maken van een statief voor het maken van een scan waardoor wij aanzienlijk sneller een 3D scan kunnen maken. Tijdens de inspectie wordt uw volledige object door onze specialisten ingescand met een mobiele 3D scanner. Het maken van een 3D scan duurt over hel algemeen 30-60 minuten, al hangt dit sterk af van het formaat van uw object. 

Met behulp van 3D scanning kan uw object in een mum van tijd zeer nauwkeurig in beeld worden gebracht. Het traditioneel inmeten van uw object neemt aanzienlijk meer tijd in beslag en daarbij is de kans dat afmetingen ontbreken of niet kloppen vele malen groter bij traditioneel inmeten. Door gebruik te maken van 3D scanning weet u binnen zeer korte tijd exact waar u aan toe bent en met welke aspecten u rekening dient te houden tijdens de uitvoering van uw project. 

Puur en alleen het laten inscannen van uw object is vaak al mogelijk vanaf 300 euro. Wilt u het object laten modelleren naar een CAD/BIM model? Dan lopen de kosten al snel op. Een gemiddeld object inscannen en volledig modelleren tot een CAD/BIM model kost vaak tussen de 1500 en 3000 euro. De kosten hangen echter sterk af van hoe groot uw object is en op welk detail niveau u het object wilt laten modelleren. Bent u benieuwd wat het 3D in laten scannen van uw object gaat kosten? Vraag dan een volledig vrijblijvende offerte op.

Wanneer u uw woning verkoopt of verhuurt is het verplicht dat de woning beschikt over een geldig definitief energielabel. Wanneer u de woning te koop of te huur aanbiedt zonder een geldig energielabel kunt u een boete krijgen. U kunt op www.ep-online.nl controleren of uw woning al een geldig energielabel heeft. Voor kantoorpanden vanaf 100 vierkante meter geldt dat zij moeten voldoen aan minimaal energielabel C. Wanneer uw kantoor niet voldoet aan minimaal energielabel C ontvangt u een boete en kan zelfs de gebruiksfunctie van uw kantoor worden ingetrokken. 

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is. Voor het opstellen van energielabels dienen alle adviseurs te beschikken over een EPA diploma. Het bedrijf wat vervolgens de energielabels afmeldt in het landelijk register moet ook beschikken over een BRL9500 certificatie. Onze adviseur komt op de dag van de afspraak bij u langs om alle relevante gegevens van de woning te verzamelen. De inspectie zal 1 tot 2 uur duren afhankelijk van uw type woning. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er maar toegang is tot de woning. Binnen 5 werkdagen na de inspectie ontvangt u het geregistreerde energielabel. Een inspectie voor een utiliteitspand kan aanzienlijk langer duren dan voor een woning. De inspectie van een utiliteitspand duurt vaak tussen de 2 en de 5 uur en hangt sterk af van het formaat van uw pand. 

De hoogte van het energielabel is steeds belangrijker geworden bij verkoop of verhuur van uw woning. Een woning met energielabel A levert vaak al 10-15 procent meer op bij verkoop dan een woning met energielabel F. Bij verhuur van uw woning word de hoogte van het energielabel ook meegenomen in de huurpunten telling. Hierdoor is het van belang om uw energielabel zo veel mogelijk te verbeteren. Nadat het energielabel is opgesteld kunnen wij u helpen met een maatwerkadvies. Hierbij brengen wij in kaart hoe u het energielabel van uw woning zo effectief mogelijk kunt verbeteren. In sommige gevallen zult u het pand wel moeten verduurzamen als uw kantoor bijvoorbeeld moet voldoen aan de label C verplichting of als u meer huurpunten voor uw woning wilt creëren. 

De prijs van het energielabel hangt sterk af van het type object en of het gaat om nieuwbouw of bestaande bouw. Onder nieuwbouw vallen alle woningen en bedrijfsgebouwen die zijn opgeleverd na 1 januari 2021. Bij een energielabel berekening voor nieuwbouw moeten extra berekeningen worden uitgevoerd waardoor de prijs voor nieuwbouw panden hoger ligt dan voor bestaande bouw. Voor de woningbouw is een energielabel al mogelijk vanaf 229 euro en bij bedrijfspanden al vanaf 499 euro. Wanneer u voor meerdere objecten tegelijk energielabels op wilt laten stellen, bijvoorbeeld een appartementencomplex of vakantiepark, zal de prijs per energielabel aanzienlijk lager liggen. U ontvangt in dat geval een offerte op maat van ons. Wilt u weten wat u precies moet betalen voor uw energielabel? Kijk dan op onze pagina’s energielabel woningbouw of energielabel utiliteit voor de actuele tarieven. 

Het WWS huurpunten systeem bepaald of uw huurwoning valt onder sociale huur, midden huur of vrije sector. Momenteel loopt het puntensysteem tot 141 punten. Met de aankondiging van de wet regulering middenhuur gaat hier echter verandering in komen. Het puntenstelsel word uitgebreid van 141 punten naar 187 punten. Dit betekend dat alle huurwoningen met 187 punten of minder binnen de regulering gaan vallen. Bovendien wordt het WWS ook dwingend gemaakt. Dit betekdn dat u als verhuurder geen hogere huurprijs mag rekenen dan de prijs die is vastgesteld door middel van het WWS.

Neem contact op

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?