Energielabel woningbouw

Wij helpen u als particulier bij het opstellen van een energielabel voor uw woning. Vervolgens kunnen wij u ook advies geven over de mogelijke maatregelen die u kunt nemen om uw label te verbeteren. 

Energie Label A Woning | Enerkorp

Regel op tijd uw energielabel

Een energielabel is verplicht

Per 1 januari 2021 is het definitieve energielabel verplicht voor iedere woning of appartement welke verhuurt of verkocht wordt. Het is verplicht om een geldig definitief energielabel te hebben, dit betekent dat de inspectie is uitgevoerd door een gediplomeerd adviseur welke werkt voor een gecertificeerde organisatie.

Wanneer u een huis of appartement verkoopt of verhuurt terwijl deze niet beschikt over een geldig energielabel kan dit vervelende gevolgen met zich meebrengen.  Wanneer u een huis of appartement zonder geldig energielabel verkoopt of verhuurt riskeert u een boete van €450,-. U zult dan een brief van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ontvangen en deze zal de boete opleggen. Vanaf dat moment krijgt u nog eens vier weken om alsnog een energielabel te laten registreren.

Krijg snel de beschikking over uw nieuwe label

Vraag snel en eenvoudig uw energielabel aan

Het aanvragen van een energielabel hoeft niet lang te duren, u kunt direct online een afspraak maken voor het aanvragen van uw energielabel. De inspectie zal 1 á 2 uren tijd in beslag nemen en binnen 5 werkdagen na inspectie ontvangt u het energielabel van uw woning. 

Alle woningen en bedrijfspanden zijn verplicht een geldig definitief energielabel te hebben

Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel hangt van af van verschillende factoren, denk hierbij aan het woningtype en het gebruiksoppervlak van de woning. Benieuwd wat de kosten zijn voor uw woning of appartement? Dan kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Prijzen in de tabel zijn inclusief BTW en gelden voor woningen tot 200 vierkante meter. 

Met spoed een label nodig?

Heeft u uw huis al (bijna) verkocht of verhuurt maar beschikt de woning nog niet over een energielabel? Dan kunt u direct een spoedlabel aanvragen. In dit geval zal er binnen 24 uur een adviseur langskomen en heeft u binnen 24 uur na de inspectie het energielabel! Benieuwd wat de kosten zijn voor uw woning of appartement? Dan kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. 

Type woning Tarief bestaande bouw Tarief nieuwbouw
Appartement
€229
€389
Tussenwoning
€249
€409
Hoekwoning
€269
€429
Vrijstaande woning
€289
€449
Energielabel woningbouw onmisbaar bij verkoop of verhuur

“Het energielabel is vandaag de dag een onmisbaar aspect bij de verkoop of verhuur van een woning. Bij Enerkorp helpen wij u hier graag bij.”

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten energielabels voor de woningbouw

Alle gegevens die gaan over de woning zijn voor ons relevant om op voorhand te ontvangen. Denk hierbij aan bouwtekeningen of facturen van genomen maatregelen. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een intake formulier waarin word benoemd welke informatie u eventueel op voorhand al aan kunt leveren. Geen informatie beschikbaar? Geen probleem, ook zonder enige informatie over de woning kan onze adviseur een inspectie uitvoeren. 

Onze adviseur komt op de dag van de afspraak bij u langs om alle relevante gegevens van de woning te verzamelen. De inspectie zal 1 tot 2 uur duren afhankelijk van uw type woning. Onze adviseur kan volledig zelfstandig te werk gaan zolang er maar toegang is tot de woning. Binnen 5 werkdagen na de inspectie ontvangt u het geregistreerde energielabel. 

Wanneer u uw woning verkoopt of verhuurt is het verplicht dat de woning beschikt over een geldig definitief energielabel. Wanneer u de woning te koop of te huur aanbiedt zonder een geldig energielabel kunt u een boete krijgen. U kunt op www.ep-online.nl controleren of uw woning al een geldig energielabel heeft.

De hoogte van het energielabel is steeds belangrijker geworden bij verkoop of verhuur van uw woning. Een woning met energielabel A levert vaak al 10-15 procent meer op bij verkoop dan een woning met energielabel F. Bij verhuur van uw woning word de hoogte van het energielabel ook meegenomen in de huurpunten telling. Hierdoor is het van belang om uw energielabel zo veel mogelijk te verbeteren. Nadat het energielabel is opgesteld kunnen wij u helpen met een maatwerkadvies. Hierbij brengen wij in kaart hoe u het energielabel van uw woning zo effectief mogelijk kunt verbeteren. 

Waarmee kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd wat Enerkorp voor uw project kan betekenen? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. 

Contact Form
Open chat
Stel uw vraag!
Goedendag,

Waar kunnen wij u mee helpen?